Over Lawstreet Breda

“Een verbonden stad is een sterke stad, een stad die energie krijgt en kan geven om aantrekkelijk en onderscheidend te blijven” Cees Meeuwis, ondernemer, oud-wethouder van Breda en mede-initiatiefnemer van Lawstreet.

Het initiatief

De historie van de rechtspraak in Breda en de wens vanuit de juridische sector de veranderingen in de rechtspraak zichtbaar te maken vormen samen de aanleiding voor de oprichting van de stichting Lawstreet Breda.

In Breda opent in 2018 de grootste rechtbank van Nederland met als werkgebied Noord-Brabant en Zeeland. De Sophiastraat ligt tussen de oude en de nieuwe rechtbank en vormt de as daartussen. Sinds 1893 is de rechtbank in Breda gevestigd. De stad Breda kenmerkt zich door een grote juridische bedrijvigheid. Dit is een constante economische factor. Breda werkt aan de vergroting van haar zichtbaarheid o.a. met de slogan: “Breda brengt het samen”.

In de Sophiastraat en omliggende omgeving vind je vele van oudsher gevestigde advocaten- en notariskantoren, sommige bestaan al meer dan 100 jaar.

De naam Lawstreet is een knipoog naar hotspots in Amsterdam, de Zuidas, Rotterdam, de Kop van Zuid en het Paleiskwartier in Den Bosch.

Bestuur

Het stichtingsbestuur bestaat uit Marjon Habets (voorzitter), meester in samen scheiden, Ivo Leenders (penningmeester),VOI advocaten en Wilbert Willems, oud wethouder Cultuur en Erfgoed Breda.

Projectgroep

In samenwerking met het bestuur is er een projectgroep gevormd bestaande uit Isabelle van Waesberge, projectleidster, Cees Meeuwis, Nanda de Jongh, BRight advocaten en Annemarie Beljaars, Rassers advocaten.