Over Lawcity Breda

“Een verbonden stad is een sterke stad, een stad die energie krijgt en kan geven om aantrekkelijk en onderscheidend te blijven” Cees Meeuwis, ondernemer, oud-wethouder van Breda en mede-initiatiefnemer van Lawcity.

Het initiatief

De historie van de rechtspraak in Breda en de wens vanuit de juridische sector de veranderingen in de rechtspraak zichtbaar te maken vormen samen de aanleiding voor de oprichting van de stichting Lawcity Breda.

In Breda opent in 2018 de grootste rechtbank van Nederland met als werkgebied Noord-Brabant en Zeeland. De Sophiastraat ligt tussen de oude en de nieuwe rechtbank en vormt de as daartussen. Sinds 1893 is de rechtbank in Breda gevestigd. De stad Breda kenmerkt zich door een grote juridische bedrijvigheid. Dit is een constante economische factor. Breda werkt aan de vergroting van haar zichtbaarheid o.a. met de slogan: “Breda brengt het samen”.

In de Sophiastraat en omliggende omgeving vind je vele van oudsher gevestigde advocaten- en notariskantoren, sommige bestaan al meer dan 100 jaar.

Lawcity is opgericht in de Sophiastraat en is ooit begonnen als Lawstreet. Inmiddels is de stichting al enige tijd actief onder de naam Lawcity, aangezien de stichting zich beslist niet beperkt tot het gebied van de Sophiastraat. De complete juridische dienstverlening in Breda kan aanjager zijn van inspirerende culturele evenementen.

Bestuur

Het stichtingsbestuur bestaat uit:

  • Irene van de Kerkhof (voorzitter), Koch Advocaten
  • Ivo Leenders (vicevoorzitter), VOI advocaten
  • Mike Los (penningmeester), ABAB
  • Anne de Laat (secretaris), Bright Advocaten
  • Wilbert Willems, oud wethouder Cultuur en Erfgoed Breda