Projecten

Expositie: “Recht In Beeld”

Het eerste project is een bijzondere foto-opdracht en een buitenexpositie op een centrale plek in de stad: Willemsstraat in Breda. Deze straat vormt de directe verbinding naar het vorig jaar in gebruik genomen Centraal Station en de nieuwe rechtbank.

De foto-expositie draagt de titel ‘Recht In Beeld’ en is een coproductie met het BredaPhoto International Festival. Voor de realisatie van Recht In Beeld werd opdracht gegeven aan twee jonge, nét afgestudeerde fotografen van de Academie St. Joost (Breda), Ruben Vlijm en Carl Alexander. Tevens werd een jonge curator Nina Verbruggen (alumni en producer Fotografie en Film Ac. St. Joost) toegevoegd. De beelden van de expositie geven een onverwachte, andere kijk op de hedendaagse rechtspraktijk.

De expositie is op 5 september jl op feestelijke wijze geopend door wethouder Boaz Adank. Jelte Vlasblom, student aan de NHTV heeft deze opening vastgelegd in een video-impressie

Breda Photo

BredaPhoto toont tweejaarlijks the state of the art van de hedendaagse internationale fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema. Actueel, prikkelend, toegankelijk en op een originele manier getoond in de buiten- en binnenruimte van de stad. De achtste editie heeft als thema ‘TO INFINITY AND BEYOND’: over wetenschap, technologie en hun impact op mens en maatschappij. Zeven weken lang viert Breda het feest van de fotografie, samen met  ruim 80.000 bezoekers. Naast het werk van meer dan vijftig topfotografen uit binnen- en buitenland  wordt een podium geboden aan jong talent. BredaPhoto wil zich ontwikkelen in een doorgaande internationale maatschappelijke mobilisatie en bewustwording door middel van de fotografie. Daarom is talentontwikkeling zo’n belangrijk onderdeel van het beleid. Daartoe is een International Talent Program ontwikkeld waarin zes Europese Academies participeren vanuit de gedachte dat deze jonge fotografen de professionals van de toekomst worden. De fotografen van de expositie Recht In Beeld namen eerder deel aan dit programma.

Voor meer informatie: www.bredaphoto.nl

Meet & Greet in de Rechtbank in Breda

Lawstreet Breda organiseerde op 14 mei 2019 in het Gerechtsgebouw in Breda een inspirerende bijeenkomst met als doel studenten van Avans en de Juridische Hogeschool in contact te brengen met de partners en betrokkenen van Lawcity uit het werkveld.

Uitreiking Prix d’Ivo 21 november 2019

Op 21 november werd in het pand van het oude belastingkantoor in Breda de Teruggave,  de eerste Prix d’Ivo uitgereikt aan de fotograaf die het recht het beste in beeld heeft gebracht. De Sint Ivo is de patroonheilige van de advocaten. Het beeld van St. Ivo staat in de Veemarktstraat. Een jonge kunstenaar van de St. Joost academie Wouter van der Giessen heeft invulling gegeven aan de opdracht een nieuwe eigentijdse Ivo te maken. Rian Sijmonsma heeft de fotowedstrijd gewonnen. Met een prachtige foto geeft zij een kijkje in de nieuwe Rechtbank in Breda.