Wethouder Boaz Adank opent expostie “Recht in Beeld”

Op woensdag 5 september is de expositie “Recht in Beeld”, een gezamenlijk initiatief van een groep Bredase advocaten, in de Willemstraat feestelijk geopend door Wethouder Boaz Adank.

 “Kunst verbindt. De expositie “Recht in Beeld” van Lawstreet Breda verbeeldt, inspireert en nodigt uit van een gewoon moment iets bijzonders te maken”. Met deze woorden startte Marjon Habets, voorzitter van de stichting Lawstreet Breda, een bijzonder initiatief.

Lawstreet Breda: een bijzonder initiatief
Lawstreet Breda heeft als doel aanjager te zijn van inspirerende en bijzondere events, gericht op talentontwikkeling van jonge mensen, die werken in de juridische- en de culturele sector. En daarbij een verbinding te leggen tussen de juridische  Het idee is ontstaan vanuit de Sophiastraat gelegen tussen de oude en de nieuwe rechtbank. Al meer dan 100 jaar is de juridische sector daar goed vertegenwoordigd. Lawstreet Breda is een naam met een knipoog naar de eigen historie, maar inmiddels sluiten ondernemers uit alle delen van de stad zich aan. Aanleiding voor het initiatief is de opening van de nieuwe rechtbank in Breda, in september dit jaar.

Expositie ‘Recht in Beeld’
Inmiddels is het eerste project opgestart: een bijzondere foto-opdracht en een buitenexpositie op een centrale plek in de stad (Willemstraat, Breda) met de titel ‘Recht in Beeld’, een coproductie met het BredaPhoto Festival (5 september t/m 21 oktober 2018). Hiertoe werd opdracht gegeven aan twee jonge, aan de Academie St. Joost (Breda) afgestudeerde, fotografen. Tevens werd een jonge curator toegevoegd. De beelden van de expositie zullen een onverwachte en andere kijk op de veranderende rechtspraktijk bieden en is nog tot 21 oktober te bezichtigen op de Willemstraat.

 

 

 

Comments are closed